4 November 2008

Ik ben geboren op 4 november 2008 en omdat ik nog te jong ben zorgt mijn papa voor het onderhoud van deze webstek.

Jaar van de rat (鼠)

Omdat ik geboren ben in 2008 ben ik volgens de Chinese astrologie geboren in het jaar van de rat.

Rat

De rat of muis is het eerste dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender. Ratten zouden goed overweg kunnen met apen, draken en ossen, maar slecht met paarden.
Volgens Chinese folklore zijn mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren: charmant, economisch, efficiënt, diplomatiek, ondernemend, ambitieus, flexibel, welbespraakt maar ook huichelachtig, laf, opportunistisch, verkwistend en op eigen materieel gewin uit.
Ratten zijn in bepaalde landen een symbool van geluk en voorspoed doordat ze zich aan veel omstandigheden kunnen aanpassen. Ratten zijn slim, vooral waar het hun eigen overleving betreft

Schorpioen

Volgens de westerse astrologie ben ik een schorpioen

Scorpio

Schorpioen is het astrologisch teken van mensen geboren tussen ca. 24 oktober en ca. 22 november. Het is het achtste teken van de dierenriem en was oorspronkelijk verbonden met het gelijknamige sterrenbeeld.
Het is het achtste teken van de dierenriem, het behoort tot de vaste tekens en wordt geassocieerd met het element Water. Vrouwelijk, negatief, introvert teken.
Astrologen schrijven doorgaans de volgende kenmerken toe aan mensen met Schorpioen als teken: intens, sterk, vastberaden/hardnekkig/volhardend, emotioneel/gevoelig, kalm, maar kan erg kwaad worden, teruggetrokken, geheimzinnig, diepgaand, passioneel/seksueel, loyaal, ambitieus, extreem, eigenzinnig/fanatiek, mysterieus, diep haatdragend/mogelijk vernielzuchtig

Tweetalig

Ik heb zowel Europese als Chinese roots en wordt dan ook tweetalig opgevoed (Nederlands-Chinees). Ik begrijp beide talen perfect en spreek ze beide even vlot. Momenteel leer ik Chinees lezen en schrijven, elke dag enkele karakters.

In het Westen is mijn naam Yana Feng Slootmans, in China Feng Yana (封雅娜).

Ik ga naar de lagere school in Melsele (Kijk hier maar)

Mijn papa en mama

Papa & Mama

 

Toen ik net één jaar was ben ik mama en papa naar de boekenbeurs in Antwerpen geweest. Daar kwam ik Toby van Mega Mindy tegen.
Kijk maar

Toby

Nog enkele foto's van toen ik klein was